6 טרנדים לעיצוב סביבת עבודה גמישה ומהנה יותר

מה אנשים הכי רוצים שיהיה להם במקום העבודה? התשובה, עד לא מזמן, הייתה יציבות, ביטחון, מחויבות. כיום, נראה שהתשובה כמעט הפוכה. שתי מילות החיפוש הפופולריות ביותר בהקשר ליתרונות במקום העבודה הן – "גמיש" ו"גמישות". אנשים כבר לא רוצים להיות כבולים למסורת ולמנהגי העבר, מגמה שמתחזקת על ידי הטכנולוגיה שמשנה תדיר את האופן בו אנו עובדים, המגמות העסקיות שמשתנות יחד איתה, והדלתות הרבות שנפתחות ומאפשרות איזון בחיי העבודה בצורה נוחה, יעילה ומספקת. הנה שישה טרנדים עסקיים שמנתקים את העבודה מכבלי העבר, ומאפשרים עבודה גמישה ומהנה יותר.
  1. לעבוד 24/7 מבלי להתחייב ללוח זמנים מוגדר
עד כמה צריך להתעקש על שעות עבודה מובנות? נשאלת השאלה – אם אתה בודק מיילים בשעה 6:00 בבוקר, ועדיין מתמודד עם בקשות גם ב-20:00 בערב, האם זה באמת משנה אם נעדרת מהמשרד בין השעות 12:00-15:00? אם נהיה כנים, כל עוד העבודה נעשית במלואה ושאר הצוות מקבל תמיכה מלאה, זה לא באמת משנה, ומנהלים שמבינים זאת ימצאו עצמם מובילים צוות עובדים שמח ופרודוקטיבי יותר.
OPENNEST
  1. כלכלת החלטורה כשאין צורך להתחייב לעבודה אחת

כשבני דור ה-Y סיימו את לימודיהם באוניברסיטה עולם העבודה היה בתקופת שינוי. מספר מקומות העבודה היה מועט, ומספר המשרות במקצועות אותם הם רכשו בעמל כה רב היה מצומצם אף יותר. בני הדור הזה מצאו עצמם לוקחים כל עבודה שנקרתה בדרכם. באופן טבעי, עבודות זמניות ועצמאיות הפכו למקור הכנסה נפוץ. כך התפתח דור של יזמים. לפי strategy+business, עבודות עצמאיות וחלטורות למיניהן מסבות את תשומת הלב של בני דור ה-Z, שמתחילים להיכנס לשוק העבודה, ויחד עם זאת הופכות נפוצות גם בקרב בני הדורות הקודמים כמו ה-X והבייבי בום.

  1. תנועה – אין צורך להתחייב למרחב
אחרי שנים של ישיבה במשרדים, סוף סוף נזכרנו שאנחנו צריכים לזוז. לפי Inc., פגישות בהליכה יוצרות חוויית התקשרות נוחה וקלילה, המעודדת תקשורת פתוחה. מסתבר שטיולים מעוררים השראה ויצירתיות, ומחזקים את הקשר בין המנהלים ועובדיהם. כמובן שהפעילות הגופנית הנוספת והאוויר הצח מביאים איתם גם בריאות משופרת, וכתוצאה מכך פחות ימי מחלה.
אפשר וכדאי לעודד פעילות פיזית גם על ידי עיצוב החלל. הנגשת מרחבים שונים ומגוונים מעודדת את העובדים לנוע ביניהם באופן טבעי, לספוג אווירות ונופים משתנים, ותוך כדי כך גם לעבוד, לשתף פעולה או לנוח ולטעון מצברים. עיצוב חלל פתוח עם תחנות עבודה מתכווננות ושולחנות עמידה מעודד אנשים לנוע ולשנות תנוחות במהלך היום, דבר שנותן תחושה פיזית טובה יותר.
IMMERSE
  1. זמינות רשתות אלחוטיות בכל מקום אין צורך להתחייב למרחבים סגורים
עבודה משרדית בטבע – נשמע חלום? ברוכים הבאים למאה ה-21. כיום, אין שום סיבה שלא נוכל לנשום אוויר צח וצלול תוך כדי העבודה. לפי Slate, בימינו, תאגידי ענק כמו אמזון, אפל, פייסבוק, מייקרוסופט ו-L.L. Bean, מאמצים את התנועה לכיוון המרחב הפתוח, כאשר כל אחד מהם מתנסה בשילוב מרכיבים שונים כמו גנים בוטניים, בתי עץ וגינות גג.
גם עסקים קטנים יותר אשר לא נהנים מתקציבי ענק המושקעים בגינות ופינוקים יכולים לנוע לכיוון הזה. אפשר להתחיל מרהיטים נוחים במבואה, מרפסת או גג בהן קיימת רשת אלחוטית זמינה. תופתעו מהפשטות שביצירת מרחבים שאנשים אוהבים, ומהיעילות המתלווה להנאה שבשימוש בהם.
  1. חדרי ישיבות ומשרדים וירטואלייםאין צורך להתחייב למיקום

בעולם בו ניתן להשתמש בשיחות וידאו ולחבר עד 32 משתתפים בבת אחת, קשה להצדיק מחויבות למרחב פיזי. ה"משרד" הופך אט אט למונח תפיסתי, ופחות למקום פיזי, והדרך לקיים פגישות צוות ושיתופי פעולה ומידע הופכת יותר ויותר וירטואלית. ישיבות שמתקיימות במשרדים וירטואליים אינן דומות לשיחות ועידה, הן מזכירות יותר התאספויות פנים מול פנים, והן מתרחשות ביעדים דיגיטליים בהם המשתתפים יכולים לבצע עבודה בשיתוף פעולה בזמן אמת, בין אם הם במרחק קומה אחת או במרחק יבשות שלמות.

  1. ניידות בתוך המשרדהקץ לעידן השולחן
כאשר אנחנו חושבים על גמישות בעבודה, אנחנו מדמיינים לרוב חופשיות בתנועה מחוץ לגבולות המשרד. אבל מה לגבי המשרד עצמו – ריהוט משרדי וכלים בהם אנחנו משתמשים? עכשיו, יש להם את היכולת לנוע סביבנו בתוך המרחב המשרדי. מגמה חדשה מספקת גמישות ומגוון אפשרויות לשינוי סגנון העבודה, כמו מרחבים משני צורה. דמיינו משרד המתאים את עצמו באופן תמידי לצורך הספציפי של הרגע. הניידות בתוך המשרד לא מוגבלת לשולחן על גלגלים ולכיסא מסתובב, חשבו גדול יותר – תחנות עבודה שלמות ניידות, המאפשרות לאנשים לזוז ממקום למקום ברגע. חיות וצבעוניות של משטחי עבודה נעים, לוחות מחיקים על גלגלים; חברים, נגמר העידן של המשרד השקט והדומם.
BASKET
Shop Now